Educa 9000 Parça Puzzle - The Garden of Earthly Delights (Dünyevi Zevkler Bahçesi)

EDU14831 /

  Tükendi!    Stokta Olunca Haber Ver
GÜVENLİ
ALIŞVERİŞ
HIZLI
TESLİMAT

 Listeme Ekle
Ürünü Paylaş:

Educa 14831 9000 Parça Puzzle - Dünyevi Zevkler Bahçesi

 
Dünyevi Zevkler Bahçesi (İngilizce The Garden of Earthly Delights) Hollandalı ressam Hieronymus Bosch'un 1503 ve 1504 yılları arasında yaptığı bir tablodur. Bir triptik olan eser 1939'dan beri Madrid'deki Prado Müzesi'nde bulunmaktadır.
 
Bu ünlü tablonun sol panelinde, Adem ile Havva ve harikulâde hayvanlar eşliğinde cennet tasvir edilir. Orta panelde pek çok çıplak figür, eşsiz güzellikte meyveler ve kuşlarla birlikte dünyevi zevkler; sağ panelde ise günahkârların değişik biçimlerde cezalandırılışının gösteridiği cehennem resmedilmiştir.
 
Dış paneller kapatıldığında ise rölyef (kabartma) üzerinde tanrının dünyayı yaratışı konulu eser görülmektedir. Bosch bu eserde resmin yapıldığı tablo yüzeyini oldukça pürüzlü seçmiştir. Bu durum o dönemin Flaman ressamları arasında yaygın olan ve resmin pürüzsüz bir yüzey üzerine uygulanarak esere insan eli değmiş hissini hafifletmek için kullanılan geleneksel resim tekniği ile tam bir karşıtlık oluşturur.
Kaynak : wikipedia.org
 
Tablonun orjinalini https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/El_jard%C3%ADn_de_las_Delicias%2C_de_El_Bosco.jpg adresinden inceleyebilirsiniz.

 

Ekstra Özellikler

Kayıp Parça Desteği Var
Yapıştırıcı Var
Ölçüler
Bitmiş Puzzle Boyutu 214 x 118.5 cm
Kutu Ölçüleri  
Puzzle Özellikleri
Parça Sayısı 9000
Orijinal Adı The Garden of Earthly Delights
İmal Yeri İspanya
Katalog Kodu EDU14831
Yaş Grubu Yetişkin
Oyuncu Sayısı İsteğe Bağlı